top of page

ALU ramen

1. Welke aluminium profielen gebruikt Peeters?

Voor onze productie van ramen werken we met profielen van AluK.

Deze ‘made in Belgium’ profielen, die aan al onze eisen voldoen, worden door het vakmanschap van Peeters verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige ramen. Onderstaande profielreeksen zitten in ons gamma:

 

a.    Triton PA – Triton HI (download)

b.    Hermes HI (download)

c.    Themis HI (download)

d.    Venta (download)

e.    Hestia Schuifraam (schuif + hefschuif) (download)

f.     Kolos Schuifraam (hefschuif) (download)

g.    Harmonia Vouwdeur (download)

h.    Pallazzo overkappingen

Terug naar TOP

 

2. Welke kleuren kan ik kiezen voor mijn aluminium ramen?

U hebt de keuze tussen standaard kleuren en niet-standaard kleuren.

Twee goede redenen om voor een standaard kleur te kiezen?

1. Concurrentiële prijs.
2. Er wordt u geen profielafval aangerekend omdat deze kleuren op stock worden gehouden.

​​

Indien de ramen aansluiten bij een reeds eerder uitgevoerde fase, vragen wij steeds de poedercode te controleren zodat u zeker bent dat u de juiste kleur bevestigt. Indien het een niet standaard kleur betreft en er is geen poedercode beschikbaar, kan er een staal van de vermoedelijke kleur aangevraagd worden.

Vraag hier uw staal aan:

Hou er rekening mee dat er verschillende uitvoeringen zijn en dat er bij dezelfde ral code kleurverschil is in deze verschillende uitvoeringen: vb. in onze waaier is 7016M vs 7016S

- Mat = code M (vlak oppervlak)

- Coatex = code CTX (gekorreld oppervlak)

- Structuur = code S (gekorreld oppervlak)

- Structuur Metallic = code SM (gekorreld oppervlak in metallic uitvoering)

Terug naar TOP

 

Bedankt! Uw aanvraag is verzonden.

3. Worden bijprofielen en dorpels gemonteerd aangeleverd?

Dorpels en andere bijprofielen worden gemonteerd aangeleverd. Indien er wordt opgegeven hoeveel mm er achter de dag gemeten is, worden dorpels en sierlijsten perfect ingekort zodat er zeer efficiënt geplaatst kan worden. U kan dus rekenen op een totaal afgewerkt eindproduct: ook ramen met voorgemonteerde en afgeregelde rolluiken en screens, eventueel voorzien van glas, vliegenramen, plooiwerk op maat in RAL kleur gelakt, afkastingsprofielen,… Allemaal tegen een uitstekende prijs/kwaliteit.

Uw voordeel? Eén contact, één bestelling, één levering, één factuur en heel wat tijdswinst. 


Terug naar TOP

4. Kunnen kruisverdelingen gemonteerd aangeleverd worden?

Voor aluminium ramen kan de beglazing gemonteerd aangeleverd worden als het raamgeheel niet meer dan 90kg weegt. Deze werkwijze is vooral interessant bij ramen met kruisverdeling, zoals Themis ramen (steellook). Deze ramen worden in de productiehal in ideale omstandigheden gemonteerd en kant en klaar aangeleverd op de werf.


Terug naar TOP

5. Welk beslag wordt er standaard voorzien?

Het raambeslag dat gebruikt wordt in onze aluminium ramen is het Chrono Plus beslag van Sobinco. Bij Venta profielen wordt er gewerkt met de verborgen scharnieroplossing van Roto, het zogenaamde Roto NT Designo. Zowel Sobinco als Roto zijn bekend voor hun geavanceerd beslag dat vele mogelijkheden biedt inzake functionaliteit en veiligheid. De aluminium ramen van Peeters zijn steeds uitgerust met meerpuntsvergrendeling en paddenstoelnokken. Alle zichtbare beslag is standaard in dezelfde kleur als het aluminium profiel. 

Terug naar TOP

6. Welk beslag wordt verwerkt bij verborgen scharnieren?

We verwerken Chrono Invision bij verborgen beslag. Enkel de raamkruk is nog zichtbaar. Voordelen hiervan zijn een nog betere -  akoestische, wind- en waterdichtheid vanwege een doorlopende rubber aan de binnenzijde. Nog een bijkomende troef: de scharnieren kunnen niet meer bevuild of beschadigd worden tijdens transport of plaatsing. Resultaat? Een mooie minimalistische look. Bij Venta profielen wordt er standaard gewerkt met de verborgen scharnieroplossing van Roto, het zogenaamde Roto NT Designo.


Terug naar TOP

7. Hoe worden de verstekken verwerkt?

Al onze systemen worden vakkundig op één van onze eenkops-persen naadloos geperst en verlijmd. Bovendien wordt de kleur van de gebruikte siliconenlijm aangepast zodat storende lijntjes in de verstekken vermeden worden. 

 

 

 

 


Terug naar TOP

8. Hoe werkt het sluitmechanisme van de aluminium deuren?

Het sluitmechanisme van de deuren is steeds voorzien van een 5-puntslot, SKG gekeurd, met uitschietende pin en haak en een regelbare slotplaat. Het slot is steeds cilinder bediend.


Terug naar TOP

9. Wat is het verhaal achter AluK?

Op 14 januari 2016 werd Blyweert Aluminium in de groep AluK opgenomen. Door de integratie in een internationale groep, zal AluK België geruggesteund worden door de AluK groep. Hierdoor zullen ze hun positie op de markt kunnen versterken dankzij een verhoogde capaciteit voor investeringen, innovatie en een breder gamma van producten. Het huidige productgamma blijft behouden en wordt op termijn zelfs uitgebreid met enkele sterke producten uit het AluK gamma.


Terug naar TOP

10. Wat is het verschil tussen Triton en Triton Hi?
Triton

Thermische waarde: 1,98 W/m²K < Uf < 2,63 W/m²K

Thermische isolator: Polyamide strips van 30 mm

Bütgb gecertifieerd: ATG 09/2802

Triton HI

Thermische waarde: 1,30 W/m²K < Uf < 1,75 W/m²K

Thermische isolator: ABS kunststof

“SPIDERTECHNOLOGY®”, een uniek concept waarbij de isolatiezone van de aluminiumprofielen een doolhof van kleine luchtkamers bevat, gemaakt van ABS kunststof dat een hoog isolerend vermogen heeft dan polyamide isolatoren.

Lage energiewoningen

Beperkte meerprijs: +3% t.o.v.: Triton Bij vergelijkbare Uf waardes is de prijs tot 20% voordeliger dan vergelijkbare series van concurrenten

Bütgb gecertifieerd: ATG 09/2802

Winddichting

Unieke connectieprofielen voor verticale en horizontale aansluitingen. Hiermee is winddichte plaatsing perfect mogelijk.

Thermische isolator (Polyamide steeg) kan “blaasvorming” vertonen bij lakken > unicolor concept.

Thermische isolator vertoont geen “blaasvorming” bij structuur lakken > bicolor concept.

Kleuren

Beide zijn verkrijgbaar in zowel uni- als bicolor (één of twee kleuren), 15 standaardkleuren en tegen meerprijs leverbaar in +/- 400 glanzende, +/-350 matte en 28 structuurtinten (metallic inbegrepen).

3-kamer systeem - bouwdiepte: kader 72 mm/ vleugel 81 mm – glasdikte: 25-65 mm Driedubbele beglazing is perfect toepasbaar.

2 opties voor de vleugelprofiel (Triton & Triton HI)
standaard
planea
11. Wat zijn de reinigings- & onderhoudsvoorschiften bij aluminium ramen?

U kan onze reinigings- en onderhoudsvoorschiften hier terugvinden.


Terug naar TOP

01
02
03
04
07
08
11
09
05
10
06
12
bottom of page