top of page

Aanbod : Glas

Glas van Peeters nv

 

Thermisch isolerend

Zonwerend

Geluid isolerend

Veilig

Duurzaam

Glas is … design

 

Glas, een fascinerend materiaal waarmee we dagelijks in contact komen. In het artistieke kader van woningdesign of in de architectuur… glas is onvervangbaar.

 

Thermische Isolatie


Energie besparen is vandaag belangrijker dan ooit. Niet enkel de rekening voor de verwarmingskosten moet dalen, ook het milieu vraagt deze inspanning. Thermisch isolerende beglazing komt tegemoet aan beide aspecten. Dankzij een uiterst effectieve coating in combinatie met een vulling met een speciaal gas wordt het warmteverlies naar buiten toe aanzienlijk verminderd. Door de zeer goede combinatiemogelijkheid met andere soorten functioneel glas wordt de isolerende beglazing een multitalent voor de meest uiteenlopende bouweisen zowel in de nieuwbouw alsook bij renovaties. Een hoge kleurweergave-index en veel natuurlijk licht vervolledigen de brede waaier aan voordelen van thermisch isolerende beglazing.

 

 

Zonwering

 

De huidige trend in de architectuur zijn grote, glazen gevels. Glas als stijlmiddel opent het gebouw naar de buitenwereld toe. Het licht stroomt door de ruimtelijke structuren. Tegelijk komt hier echter de thematiek van de opwarming van het interieur door invallende zonne-energie om de hoek kijken. Zonwerende beglazing speelt een centrale rol bij het beperken van de zonne-energiedoorgang tot een minimum en biedt bovendien een maximale lichtdoorlaatbaarheid. Hetzij door verschillende kleurschakeringen, hetzij door een aantrekkelijke kleurneutraliteit: hierdoor krijgt de architect diverse vormgevingsmogelijkheden.

 

Geluidsisolatie

 

Lawaai is vandaag de dag een onmiskenbaar probleem. Vooral in grote steden, stedelijke concentratiegebieden en aan hoofdverkeerswegen is een verkwikkende rust ondenkbaar. Psychische en fysische belastingen kunnen vaak een gevolg van een ondraaglijk geluidsniveau zijn. Door het gebruik van geluidswerend isolerend glas kan dat probleem effectief worden bestreden. Geluidsisolerende beglazing werkt als een 'geluidsmuur'. Ongeacht of het gaat om twee ruiten van verschillende dikte en bijgevolg met een verschillende eigenfrequentie, of om gelaagd veiligheidsglas met een geluiddempende folie – de geluidsoverdracht wordt aanzienlijk beperkt.

 

Veiligheid

 

Ook bij grote glasoppervlakken hoeven er geen concessies te worden gedaan aan veiligheid. In de uitvoering als gelaagd veiligheidsglas blijft ook na een inbraakpoging de ruit nog in het kozijn en ontstaat er geen toegangsopening. Daardoor kan verdere schade door toevallige daders worden voorkomen. Veiligheidsglas beschermt niet alleen tegen inbraak. Ook aan alle eisen voor beglazingen boven het hoofd en veiligheidsbeglazingen in woonhuizen, serres en openbare gebouwen wordt voldaan.

bottom of page